Haber

Fransa Yüksek Hakimler Kurulu, Emniyet Müdürü’nün açıklamalarına tepki gösterdi

Fransa Yüksek Hakimler Kurulu, 2 Temmuz’da Marsilya’da düzenlenen protestolar sırasında bir gence toplu şiddet uygulamakla suçlanan polislerin gözaltına alınmasını 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesi nedeniyle eleştiren Fransız Polis Şefi Frederic Veaux’ya tepki gösterdi.

Emniyet Müdürü Veaux’nun sözleri üzerine Kurul’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu polis memurlarının tutukluluk hali hukuki zemine dayanıyor.

Gence’ye yönelik kitlesel şiddet uygulamakla suçlanan söz konusu polislerin kanun kapsamında yargılandığına işaret edilerek, “Şiddet uygulamakla suçlanan bir polisin tutukluluğunun devamına ilişkin kararın adli makamlarca alınabileceğine” ve bunda bir sakınca olmadığına dikkat çekildi.

Emniyet Müdürü’nün sözlerine suç duyurusu

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Kümesi Başkan Yardımcısı Mathilde Panot, Veaux’nun sözlerini yargıya götürerek, “Bir polis memurunun parmaklıkların arkasında yeri yoktur” dedi.

Panot, Veaux’ya ve sözlerine sahip çıktığını açıklayan Paris Polis Şefi Laurent Nunez hakkında Başsavcılığa kabahat şikayetinde bulunduğunu Twitter’dan duyurdu.

Panot, söz konusu şahısların söz ve tavırlarının Ceza Kanunu’nun 40. maddesine aykırı olduğunu belirtti.

Fransız Polisi Genel Müdürü’nün sözleri tepki çekti.

Fransız Polis Şefi Frederic Veaux önceki gün Fransız basınına yaptığı açıklamada, 17 yaşında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Nael için 2 Temmuz’da Marsilya’da düzenlenen protestolarda Hedi isimli gence şiddet uygulamakla suçlanan bazı polis memurlarının gözaltına alınmasını eleştirmişti.

Veaux, “Davanın sonucu netleşene kadar bir polis memurunun parmaklıklar ardında yeri yoktur.” dedi. kelimeleri kullandı.

Emniyet Müdürü’nün bu sözleri, Fransa’da “hukuk devleti ilkesinin ihlaline yol açtığı” gerekçesiyle siyasetçi ve hukukçuların tepkisine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu