Dünya

Kozmetik sektörünün gözü yükseklerde

ANTALYA (İGFA) – Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) tarafından düzenlenen 6. Milletlerarası Kozmetik Kongresi 1 -3 Aralık 2022 tarihleri ortasında Antalya Susesi Luxury Resort Belek’te gerçekleşecek. Bu yılki ana teması Yeşil Mutabakat olan kongre, kozmetik dünyasının değerli dal temsilcilerini buluşturacak.

Güzellik, cilt bakım eserleri, makyaj eserleri kümesinde yüzde 16 artış gerçekleşti. Açıklanan datalara nazaran, 162 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkelerin başında Irak, ABD, Rusya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor.

Irak, 88 milyon dolar ile kozmetik kesiminde en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olurken çabucak akabinde 87 milyon dolar ile ABD geliyor.

INNOVATION ZONE İLE KOZMETİKTE SON TEKNOLOJİLER SERGİLENECEK

6. Milletlerarası Kozmetik Kongresi’nde yer alacak Innovation Zone alanında piyasaya sürülen en yeni hammaddeler ve eserler sergilenecek. Bu alan, firmalara hammaddelerini ve eserlerini sergileme fırsatı sunarken tıpkı vakitte ürünlerine yenilikçi bir avantaj sağlayacak materyalleri belirleme fırsatı da veriyor. Innovation Zone alanına katılan, hammadde yahut eserlerini sergileyen firmalar tüm iştirakçilerin oylarına sunulacak. Hammadde ve bitmiş eser kategorilerinde birinci 3’e giren firmalar da ödül kazanacak.

SEKTÖR YİNE ŞEKİLLENİYOR

KÜAD Kongre Lideri Fuat Arslan, “Bildiğiniz üzere tüm dünyada bir zihniyet ve paradigma değişikliği yaşanıyor. Şu an, iklim krizi ve dünya ısısının ehemmiyeti artık alarm düzeyine geldi. Dünya ülkeleri de iklim hassasiyeti konusunu Dünya hayatı için bir tehdit ögesi olarak kabul etti. Bu değerli kabul ile birlikte kimi tedbirler için de süratlice kararlar alınmaya başlandı. Bu manada, üretim kararları, tüketim kararları, tedarik zinciri idaresi, lojistik, alternatif güç kaynakları, döngüsel iktisat, toprağa dayalı inovasyon, yüksek data mühendisliği üzere kavramlardan tutun da ferdi ömür biçimlerine kadar pek çok değişiklik yaşanacak. Bilhassa, artık sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları da bu durumun yönetilmesi konusunda acil aksiyon planları oluşturmak zorunda kalacak” formunda konuştu.

YEŞİL MUTABAKAT KONUSU MASAYA YATIRILACAK

Arslan, “Dünyanın şu anki durumunu ve gelecekte oluşturacağı atmosferi, sürdürülebilirlik kavramın altında ele almak mümkün. Bu manada, Yeşil Mutabakat konusuna da sürdürülebilirliğe ulaşma sürecinin bir yol haritası olarak bakabiliriz. Dernek olarak, biz de hem firmalarımızla yaptığımız çalışmalar hem de her yıl gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizle bu şuuru artırmak için çalışıyoruz. Yeşil mutabakat sürecinin dışında kalacak firmaların gelecek vakit diliminde yaşama bahtının olmadığının farkındayız. Üreticilerimizi, araştırmacılarımızı, sürecin kamusal paydaşlarını, ilgili etraf ve fikir kuruluşlarını bu değerli ve hayati mevzuyu tartışmaya ve dalımız için yol haritasını hazırlamaya davet ediyoruz. Bu kapsamda, düzenlediğimiz 6.Uluslararası Kozmetik Kongresi’nin bu yılki konusunu Yeşil Mutabakat olarak belirledik” dedi.

SEKTÖR DUAYENLERİ KONGREDE BİR ORTAYA GELİYOR

Kongrede gerçekleşecek KÜAD sahnesinde, kozmetik bölümünün duayen isimleri bir ortaya gelecek. Serdar Mutaf’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda, ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay, global parfüm firmalarının temel sağlayıcısı Mişel Gülçiçek, ünlü eczacı ve akademisyen Mehmet Müderrisoğlu ve Türkiye paklık eserleri deyince birinci akla gelen firmalardan olan EVYAP firma temsilcisi Mehmed Evyap konuşmacı olarak katılacak.

BİTKİLER KOZMETİK MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK

Geçtiğimiz yıl bir prensip imza atan kozmetik müzesinde, bu yıl endemik bitkiler yer alacak. Kozmetikte kullanılan endemik bitkiler kozmetik müzesinde sergilenecek.

6.ULUSLARARASI KOZMETİK KONGRESİ

Kozmetik Üretici ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD), bu yıl temalı “Geleneksel Uluslararası Kozmetik Kongresi’nin” 6.ncısını 1-3 Aralık’ta gerçekleştirecek. Bu yıl ki ana teması “Yeşil Mutabakat” olacak kongrede, kozmetik dünyasındaki bilimsel gelişmeler, yenilikler, yaklaşımlar ele alınacak. Kongre, iştirakçilere tecrübelerini paylaşmak, projelere ve yeniliklere, dala ve araştırmaya uygulanan yeni teknolojilere ait son gelişmeleri çok kültürlü ve varlıklı bir atmosferde tartışmak için ülkü bir fırsat ve eksiksiz bir platform sunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu