Haber

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası Hasankeyf’te yapılacak

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası’nın 2023 final yarışları 11-12 Kasım tarihlerinde Batman Hasankeyf’te yapılacak.

Batman Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası ilk kez Hasankeyf’te düzenlenecek. Şampiyonaya katılan sporcular; OPEN, Pro Stock-1, Pro Stock-2, Women, Youth, Flyboard ve Drag sınıflarında yarışacak. Olağanüstü sporcular, Hasankeyf Limanı’nda özel olarak oluşturulan flyboard üzerinde akrobasi yaparak kupaya ulaşmaya çalışacak.

Ülkemizde popülerliği giderek artan motosurfte Türkiye Motosurf Şampiyonası’nın son etap yarışları da Hasankef’te düzenlenecek.

VALİ CANALP: HASANKEYF SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK

Batman Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak ekstrem spor tutkunlarının dikkatini bir kez daha Hasankeyf’e çekeceklerini belirtti.

Hasankeyf’in su ve ekstrem sporlar açısından değerli bir destinasyon haline geleceğini kaydeden Vali Canalp, “Hasankeyf’i kültür, tarih ve doğa turizmi için tercih eden ziyaretçilere artık hizmet sunuluyor. Spor Turizm kapsamına ekstrem ve macera tutkunları da eklenecek. Tarihiyle yabancı turistleri büyüleyen Hasankeyf, oluşturulacak su sporları altyapısıyla da tercih edilen destinasyonlardan biri haline gelecek.

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası finalini Kocaeli ve İstanbul’un ardından Batman Hasankeyf’te düzenleyeceğiz. Şampiyonada Open, Stock Pro1, Stock Pro2, Youth, Women, Drag, Flyboard ve Motosurf yarışları düzenlenecek. Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye’nin su sporları alanında öne çıkan illerinden 30 üst düzey sporcu Batman iline gelecek. “Jet yarışlarının yanı sıra dünya çapında ekstrem sporların ilgiyle takip ettiği flyboard ve jetsurf yarışları da Hasankeyf’te seyirciyle buluşacak” dedi.

inhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu